Poštovani korisnici,

U našoj cityelectronics.rs online prodavnici možete pronaći veliki izbor televizora. Trudimo se da prikažemo sve uređaje koji su dostupni u svakom trenutku na tržištu Srbije. U slučaju da raspolažete graničenim budžetom, tu smo da vas posavetujemo i predložimo vam uređaj koji odgovara vašim potrebama, a ujedno se uklapa u vaš budžet.

Kratki vodič za kupovinu televizora

Verovatno svakodnevno provodite dosta vremena pred televizorom uz omiljene TV kanale, pa u slučaju da se odlučite da kupite novi, želite informacije koje vam pomažu da napravite najbolji izbor. Ovaj vodič vam može pomoći da se informišite o glavim karakteristikama televizora koje treba uzeti u razmatranje prilikom kupovine.

Rezolucija

HD (1280 x 720 – 1366 x 768) 720p

Daje HD kvalitet slike dovoljan za gledanje TV emisija i DVD filmova, i često po vrlo pristupačnim cenama.

Full HD (1920 x 1080) 1080p

Omogućava vam da gledate Blu-ray filmove, Full HD sadržaje i sve TV programe sa najvišim nivoom detalja. 1080p je daleko najčešća HD TV rezolucija.
Kristalno jasna slika je super za svakodnevnu upotrebu i za gledanje filmova i omiljenih TV serija.

4K Ultra HD (3840 x 2160) 2160p

Ponekad se naziva 4K ili UHD, 4K Ultra HD predstavlja vrh ponude. Sa četiri puta više piksela kao Full HD, skrojena za igre, filmove visoke rezolucije i video materijal sa iznenađujuće jasnim i detaljnim slikama. Pravi je izbor za napredne igrače, grafičke profesionalce i ljubitelje filmova koji žele da vide najsitnije detalje.

U slučaju da želite da povežete vaš računar/laptop ili gaming konzolu obratite pažnju na:

Uverite se da računar/laptop može da podrži vaš novi televizor, posebno ako vršite nadogradnju na Quad HD ili 4K Ultra HD rezolucije. Ako kupite najnoviji televizor, ali imate računar koji je stariji, nećete dobiti najbolji kvalitet slike. Proverite hardverske zahteve televizora da vidite da li Vaš računar ili grafičku karticu treba promeniti, radi potpunog uživanja u slici monitora. Kad je u pitanju gaming konzola (PlayStation ili XBOX One) rezolucije su podržane i sve što vam je potrebno je adekvatan HDMI kabl.

Pogledajte ponudu televizora u zavisnosti od rezolucije

1366 x 768 (HD)

1920 x 1080 (Full HD)

3840 x 2160 (4K)

LED

LED (svetlo-dioda) televizori su veoma popularni na tržištu, i može ponuditi gledaocima odličan sveobuhvatan kvalitet slike. LED televizori su odličan izbor za sve svetlosne uslove/prostorije. Oni često imaju izuzetno tanke profile, omogućavajući lako postavljanje na bilo koji prostor za gledanje. LED televizori su zapravo deo TV porodice LCD, sa LED diodama, pružajući bolje pozadinsko osvetljenje.

OLED

OLED (organic light-emitting diode) televizori nude izuzetno visok stepen preciznosti boje, veliki kontrast, široki ugao gledanja i sliku koja je praktično bez zamućivanja. Svaki od miliona piksela je individualno osvetljen, proizvodi pravu crnu boju i sjajan spektar boja. OLED tehnologija takođe omogućava izuzetno tanke ekrane.

Veličina ekrana televizora se meri po dijagonali. Što je veća dijagonala, to je i cena veća, pa uzmite u razmatranje koliko prostora imate, kao i koliko novca imate na raspolaganju.

32″ i manje dijagonale

Ove veličine/dijagonale su idealne za spavaće sobe, kuhinje i manje poslovne prostore ili prostorije za povremena gledanja televizije.

33″– 47″

U ovu grupu spadaju televizori koji mogu izuzetno dobro da se uklope u prosečne veličine dnevne sobe i mnoge druge sobe. Gledanje filmova i TV emisija, igranje igara i prikaz dokumenata i slika na ekranu vašeg televizora.

48″ i veće dijagonale

Veliki televizori pružaju veliki vizuelni uticaj u bilo kojoj prostoriji u vašem domu, uključujući i velike dnevne boravke. Ovi televizori su odlični za multimedijalne prostorije ili ako ste u potrazi za potpuno impresivnim iskustvom dok gledate filmove ili omiljeni sport. Televizori ove veličine nude ozbiljnu površinu za gledanje, ozbiljnim igračima kao i profesionalnim korisnicima koji rade sa grafikom i video produkcijom.

Pogledajte ponudu televizora u zavisnosti od veličine ekrana

Udaljenost od TV-a

Dijagonala (cm/inča) Odnos slike Preporučena udaljenost gledanja u metrima (minalna/optimalna/maximalna) Preporučena veličina sobe (kvadratni metar)
127 cm 50  16:9 3.1 m 4.4 m 5.6 m 22-35  m2
119 cm 47 16:9 2.9 m 4.1 m 5.3 m 20-32  m2
106 cm 42 16:9 2.6 m 3.2 m 4.1 m 17-27  m2
82 cm 32 16:9 2 m 2.8 m 3.6 m 11-17  m2

Napredna tehnologija 

Veliki broj mogućnosti se nudi u novim serijama televizora. Evo nekih od funkcija koja vam mogu biti važne

3D

Dodatna karakteristika u mnogim high-end televizorima. Takvi televizori mogu da prikazuju video zapise koji su napravljeni u 3D tehnologiji.
Za gledanje 3D sadržaja biće vam potrebne i 3D naočare, u zavisnosti od vrste ekrana.
Ponekad, naočare se prodaju odvojeno i postoje aktivne i pasivna u zavistnosti od samog ekrana i tipa panela televizora.

Smart TV

Nudi mogućnost povezivanja sa Internetom ili drugim pametnim uređajejem.
Mogu da koriste glasovne komande ili pokrete rukom, kontrolu preko mobilnih uređaja ili preko tastature.
Surfujte internetom preko instaliranih pretraživača, gledajte video zapise na mreži (YouTube), pristupite društvenim mrežama (fb, Twitter) ili obavljajte video poziv.
Aplikacije na pametnim televizorima su često već instalirane, dok se mnogi drugi sadržaji i aplikacije mogu preuzeti sa online prodavnice.

Dodatne funkcije koje vam mogu biti od koristi

DVB-T2 Digitalni tjuner

Republika Srbija emituje TV program po DVB-T2 standardu. Programi u HD rezoluciji vam nude bolji zvuk, kvalitetniju sliku kao i lakšu i efektniju obradu slike.
Televizori sa ugrađenim DVB-T2 tjunerom mogu da pristupe digitalnoj zemaljskoj televiziji koja se slobodno emituje

WiFi – LAN Internet konekcija

Ako planirate da povežete vaš televizor na internet ili da pristupite nekoj od SMART funkcija potreban vam je
LAN port ili WiFi konekcija koji će biti veza do vašeg izvora mreže/interenta u kući.

High Definition Multimedia Interface

Predstavlja interfejs za prenos digitalnih audio i video formata u visokoj rezoluciji.
Omogućava vam da jednim kablom povežete bilo koji izvor digitalnih audio i video sadržaja, kao što je DVD/Blue ray plejer, gejming konzola ili laptop/desktop računar.
Pogledajte omiljene slike, filmove ili serije na vašem televizoru sa velikom dijagonalom ekrana.

USB konekcija

Jedan od načina da na svom televizoru uživate u gledanju omiljenih filmova i serija, jeste putem USB konekcije.
Ubacite USB fleš memoriju ili eksterni hard disk i na velikom ekranu gledajte željeni sadržaj.